Українське Дунайське пароплавство в 2023 році сплатило податків на суму понад 1,06 млрд грн

Єдина в Україні державна судноплавна компанія «Українське Дунайське пароплавство» в 2023 році сплатило податків на суму понад 1,06 млрд грн. Про це повідомив генеральний директор компанії Дмитро Москаленко.

«Загальна сума дивідендів за минулий рік — 215,6 млн грн. Більше ніж за всі роки існування Українського Дунайського пароплавства разом. Загалом з 2022 року наша команда сплатила податків на суму понад 1,06 млрд грн. Не знаю точно, скільки це у дронах, але напевно дуже багато», — написав очільник УДП, додавши, що рекордний минулорічний прибуток УДП (719 млн грн) не пов’язаний із високими ставками фрахту:  «Ажіотажний попит на річкові перевезення залишився у 2022-ому. У 2023-ому ставки стабілізувались на помірному рівні».

Доходи УДП продовжували зростати завдяки єдиний логістичній послузі, яка об’єднала фрахт з перевалкою в Україні та Констанці.

Не менш важливо було проявити політичну волю та конвертувати рекордні доходи у рекордні відрахування у бюджет.

Як підкреслив Дмиитро Москаленко, у держави ніколи б не було мільярда гривень податків від УДП, якби наш фрахт не реалізувався виключно в білу, без посередників, за реальною ринковою ціною: «Якби ми не провели деофшоризацію, зареєструвавши нашу панамську дочірню компанію DSS податковим агентом України. Якби не ліквідували схеми з паливом, не запровадили систему онлайн-моніторингу. Не навели лад із закупівлями. Певний час нам дорікали відмовою від консервативної стратегії, від напрацьованої десятиріччями моделі роботи пароплавства. Але в результаті ми очистили підприємство від боргів, відновили флот, сплатили рекордні суми в державний бюджет».

ПрАТ «УДП» повертається на традиційні маршрути з більшими силами та запасом міцності, готовністю до конкуренції.

Нагадаємо, що у 2023 році Українське Дунайське пароплавство почало будувати баржі зі старих ліхтерів. Загалом планується збудувати 29 SLG-барж, а також отримало наказ Мінінфраструктури про реформування Наглядової ради. А в цьому році генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство (ПрАТ «УДП») Дмитро Москаленко повідомив, що Міжнародні компанії розглядають можливість організації виробництва на заводі державної компанії «Українське Дунайське пароплавство».

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий