Теорію для отримання водійських прав відтепер можна буде скласти самостійно. Як це зробити?

Українці зможуть скласти теоретичний іспит для отримання водійського посвідчення самостійно, без обов’язкового навчання в автошколі.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Відповідно до урядової постанови, яка набула чинності, відтепер теорію можна вивчати самостійно, не відвідуючи автошколу, і складати іспит у сервісних центрах МВС. Це коштуватиме 13 гривень.

Для цього треба звернутися до сервісного центру й отримати талон запису. Із собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний номер та медичну довідку.

Адміністратору сервісного центру треба повідомити про самостійне опанування теоретичного матеріалу й дати відповідь на 20 питань протягом 20 хвилин (допускаються 2 помилки).

Після того, як іспит буде успішно складено, треба звернутися до акредитованого навчального закладу, щоб розпочати практичне навчання.

Якщо помилок більше ніж 2, то наступна спроба для складання іспиту буде можлива не раніше ніж за 10 днів, попереджають у МВС.

і

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7354, який дозволяє самостійно вивчати теорію для іспитів із ПДР. Крім того, тоді встановили штрафи для посадовців автошкіл за порушення підготовки водіїв, повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий