Чи зможе Україна відкрити один з аеропортів?

Глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що один з аеропортів України можуть перезапустити для польотів.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак під час виступу в Інституті Хадсона у Вашингтоні заявив, що посилення протиповітряної оборони дозволить відкрити один з аеропортів України. 

Проте він не уточнив, який з аеропортів можуть перезапустити в Україні для польотів.

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року після повномасштабного воєнного вторгнення вторгнення росії в Україну роботу всіх аеропортів України було зупинено.

У серпні 2023 року українська авіакомпанія Air Ocean Airlines запропонувала відкрити польоти з аеропорту в Ужгороді, який знаходиться впритул до кордону з НАТО. Однак у Закарпатській ОВА заявили, що до кінця війни про відновлення роботи аеропорту «Ужгород» не може бути й мови.

Слід нагадати, що в Україні є ще один міжнародний аеропорт на кордоні з ЄС – в Ізмаїлі. Це — єдиний міжнародний аеропорт України, що розташований не в місті-стотисячнику, і він є недіючим.

Аеропорт було відкрито 1944 року для прикордонників, а пізніше — і військових моряків. Як цивільний аеропорт «Ізмаїл» було введено в експлуатацію з 1964 по 1989 роки. У 1970—1980-х роках підприємство мало рейси до Києва, Сімферополя, Одеси, Чернівців, Камʼянця-Подільского, Львова, Кишинева. Після введення 1988 року в експлуатацію 1800-метрової злітно-посадкової смуги «Ізмаїл» став приймати літаки Як-42 та АН-12. У 1993 – 1997 роках аеропорт не функціонував. Та 1997 року набув статусу міжнародного – и знову запрацював. Ізмаїл 2001 року прийняв підприємство у комунальну власність. Місто профінансувало ремонт приміщень і погасило заборгованості із заробітної плати. На той час аеропорт приймав рейси з Києва, Стамбула та Варни. У 2006 році аеропорт перейшов у власність територіальної громади регіону. У 2007-му обслуговував три рейси на тиждень на Туреччину, але у лютому 2009 року призупинив свою роботу через кризу. В аеропорту накопичилися серйозні борги із зарплати, податкових і пенсійних відрахувань, а також за енергоносії. Обласна влада так і не виділила кошти на його підтримку. До того ж, через скорочення рейсів до Туреччини підприємство не змогло отримати право на продовження ліцензії для обслуговування авіасполучень. На той час із аеропорту здійснювалися чартерні авіарейси до Стамбула та Варни.

КП «Аеропорт «Ізмаїл», третій в регіоні міжнародний аеропорт, Одеська обласна рада рішенням сесії закрила на три роки спочатку 2010 року, а потім – 2014 року.

Аеропорт «Ізмаїл» був третім у регіоні міжнародним аеропортом.

У жовтні 2018 року авіаційна компанія «Одеса» заявила про плани відкрити авіасполучення із районними центрами області з використанням Ізмаїльського аеропорту. Але…

До питання реконструкції аеропорту повернулися у листопаді 2019 року – та й тут, нажаль, передбачені у держбюджеті 2020-го року на ремонт 70 млн. грн., які надійшли до обласного бюджету у вигляді субвенції,  не були освоєні та повернулися назад до державного бюджету.

…Це нагадує ситуацію з дунайськими портами, які сприймались як «запасний» вихід. Повномасштабна війна показала, що саме Дунай став водними воротами до Європи.

Ізмаїл міг би стати і повітряними воротами України – якби ми самі не зачинили їх. Задовго до 24.02.2022.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий