Справжні патріоти сплачують податки

І це оскаржити неможливо: саме податки поповнюють бюджети всіх рівнів, зміцнюючи економічний добробут держави та кожного з нас.

У зв’язку з Днем підприємця України, який ми відзначили минулої неділі, повідомимо, що за перше півріччя 2023 року малі та середні підприємці Одеської області внесли до бюджетів майже 9 мільярдів гривень податків та обов’язкових платежів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник зріс більш ніж на 50%, повідомляють «Новини» посилаючись на в.о. директора департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВ Олексія Дмитренка.

«За січень-червень 2023 року від суб’єктів малого та середнього підприємництва у вигляді податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів надійшло 8 784,6 млн. грн., що становить 30,3% від загальної суми податкових надходжень без урахування митних платежів», — зазначив чиновник.

Найбільший обсяг податків сплачено від підприємств оптової та роздрібної торгівлі – 26,6%, промисловості – 16,9%, сільського господарства – 13,2% та транспортної галузі – 14,8%.

Повертаючись до свята, зазначимо, що підприємців вшановували в Ізмаїлі, нагородивши грамотами Ізмаїльського міського голови приватні підприємства «Таврія Плюс», «Геоінформсервіс» і «Дунайтехтранс», товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ-Маркет» та «Альпіна-Південь», а також фізичних осіб — підприємців Романа Задурова, Сергія Пономаренка, Олександра Самборського, Олену Касьян, Володимира Ратнюка та Юлію Чилік.

Здається, що це було єдине в Одеській області місто, де подякували підприємцям за досягнуті успіхі в підприємницькій діяльності та з нагоди Дня підприємця України.

До речі, підприємців привітали зі святом в Ужгороді, Лозовій, Кривому Розі, Черкасах, в Острозі, Коломиї, на Сумщині.

Зі святом, підприємці! Ми вдячні вам за відновлення виробництва, нові робочі місця, зростання дохідної частини місцевих бюджетів, віддану працю на благо України, внесок у розвиток економіки країні та неустанну підтримку Сил безпеки і оборони. Ви власними справами доводите, що патріотизм проявляється в сплаті податків.

Разом до Перемоги!

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий