«Чумак» заходить на Одещину

В Ізмаїльській районній військовій адміністрації 19 липня відбулась зустріч представника ПрАТ «Чумак» з керівниками громад, підприємств та фермерських господарств району з приводу планів компанії щодо будівництва на Одещині заводу з переробки томатів на пасту.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Ізмаїльської РДА Родіон Абашев, наразі компанія визначається щодо місця майбутнього будівництва та наявності зацікавленості місцевих сільгоспвиробників у вирощуванні томатів та постачанні їх для подальшої переробки.

Звичайно, будівництво заводу потужністю переробки томатів до 2000 т на добу (завод саме такої потужності планують будувати) — це суттєва підтримка для розвитку агропромислового комплексу регіону, додаткові надходження податків до бюджету, а також створення нових робочих місць. ПРАТ «Чумак» розглядає Одеську область для розміщення заводу через низку причин – в тому числі, кількості сонячних днів, активності бойових дій та наявності проєктів з розвитку аграрного сектору та підтримки аграріїв.

Зацікавленість з боку виробників є, але перш за все є потреба у актуальних розрахунках.

Щодо місця розташування, то для будівництва є ряд вимог, серед яких — наявність газо- та водопостачання, водовідведення, відстань від виробника до заводу (не більше 100 км!).

Ізмаїльська районна військова адміністрація надасть необхідну підтримку в межах своєї компетенції та готова виступити комунікатором між сторонами.

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий