У Оксани Марченко знайшли та заарештували сім компаній на Одещині – фото

Суд арештував акції дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 млн грн у семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря», – наголосили у відомстві.

Йдеться про корпоративні права в АТ «Ексімнафтопродукт», ПрАТ «Синтез Ойл», ПрАТ «Синтез Транзит», ТОВ «Укрлоудсистем», АТ «Одеснафтопродукт», ПрАТ «Чорноморський паливний термінал» та ТОВ «Альбіон Коммодітіз».

Дружина Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур. Її підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

Арешт майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь держави.

Наприкінці літа 2022 року у Львівській області суд заарештував три земельні ділянки Марченко, а до цього – понад сотню об’єктів майна родини Медведчуків.

Також у межах розслідування вже заарештовано активи на понад 5,6 млрд грн. Йдеться про корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях та підприємствах, а також іменні акції у трьох обленерго на понад 3 млрд грн.

5 квітня 2023 року суд наклав арешт ще на дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Марченко.

25 квітня арештували понад 1 млрд грн активів Оксани Марченко у Запорізькому заводі феросплавів.

У травні в Марченко відсудили 9,5 га лісу на березі Дніпра.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий