єЧерга для автобусів запрацювала на десяти пунктах пропуску з Молдовою – перелік

З 24 квітня на десяти пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

З 24 квітня на десяти пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону в межах послуги єЧерга. Про це повідомило Міністерство інфраструктури.

Тепер до пунктів пропуску «Мамалига – Крива» та «Могилів-Подільський – Отач», де єЧерга для автобусів запрацювала раніше, додадуться:

→ «Виноградівка – Вулканешти»,

→ «Малоярославець 1 – Чадир-Лунга»,

→ «Нові Трояни – Чадир-Лунга»,

→ «Рені – Джурджулешти»,

→ «Серпневе 1 – Басараб’яска»,

→ «Старокозаче – Тудора»,

→ «Табаки – Мирне»,

→ «Росошани – Бричень».

Згодом така можливість буде доступна на пункті пропуску «Паланка – Маяки – Удобне».

Реєстрація у новий тип черги, яка має назву «За розкладом», для пунктів пропуску з Молдовою почалася о 12:00 24 квітня. Рух автобусів за новим записом розпочнеться 25 квітня о 12:00.

«Понад місяць така опція працює на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» з Польщею, де їдуть лише регулярні автобуси, і там ми вже бачимо результат. Кількість автобусів, що перетинають кордон за добу не зменшилась, натомість всі їдуть відповідно до вказаного часу. Тобто наші люди більше не чекають у фізичних чергах», – прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Торік у серпні послуга єЧерга була масштабована на автобуси.

На першому етапі головна мета запровадження цього інструменту – створення актуальної мережі регулярних маршрутів та аналіз навантаження на кордон загалом та окремі пункти пропуску.

На основі отриманих даних на другому етапі реалізації послуги кожен автобус (регулярний та нерегулярний) може обрати час перетину кордону.

14 жовтня 2022 року Мінінфраструктури анонсувало запуск електронної черги на кордоні. 12 грудня на кордоні з Польщею запущено електронну чергу для вантажівок єЧерга. 2 травня 2023 року єЧерга на кордоні з Європою запущена на 16 пунктах пропуску.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий