Румунія вирішила пломбувати транзитні вантажівки з українським зерном

Румунія вирішила пломбувати весь вантажний транспорт, який везе транзитом українську сільгосппродукцію. Про це повідомляє «Укртрансбезпека».
Як стало відомо із зустрічі міністрів агрополітики України та Румунії, пломбувати вантажівки почнуть з понеділка, 24 квітня.

«Встановлювати пломби на вантажний автотранспорт з українським аграрним транзитним товаром будуть митні органи Румунії. Перевізникам, які прямують через Румунію транзитом важливо підготувати вантажівку до пломбування і прибувати до кордону тільки після виконання таких умов», – повідомляє українське відомство.

В останні місяці ринки країн-сусідів України виявилися перенасичені дешевим українським зерном, яке в минулі роки успішно експортувалося по морю. Тепер же сотні тисяч тонн українського зерна осідають в Румунії, Польщі та інших країнах.

Через це сусіди України почали забороняти поставки українського зерна на свій ринок. На якийсь час Польща заборонила навіть транзит, але позі пом’якшила позицію і дозволила транзитні поставки.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий