УДП веде перемовини з IFC щодо фінансування проєктів річкової логістики

Представники Міжнародної фінансової корпорації (IFC), що входить до Групи Світового банку, та керівництво Українського Дунайського пароплавства (УДП) провели перемовини щодо можливості фінансування проєктів у сфері річкової логістики. Про це йдеться у прес-релізі УДП.

Проєктна команда корпорації розглядає Дунай як одну з важливих складових продовольчої безпеки та економічної інтеграції України з ЄС. IFC має досвід надання довгострокового фінансування проєктів у сфері річкової логістики і зацікавлена у співпраці з новою командою УДП.

«Експерти визнають, що наше підприємство має унікальний потенціал: за умови комплексної модернізації пароплавство здатне суттєво посилити дунайську логістику. Колеги високо оцінили результати реформування УДП у минулому році. Запровадження міжнародних стандартів управління та звітності, формування прозорої та ефективної корпоративної структури відкриють для підприємства можливість співпраці зі світовими інституційними інвесторами», – йдеться у повідомленні

За результатами зустрічі досягнута домовленість про те, що УДП запропонує IFC низку проєктів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку.

«Це стосується не лише програми модернізації суден, а й допомоги у проведенні деофшоризації, переведенні фінансової звітності на міжнародні стандарти, диджиталізації процесів управління, програм залучення та навчання судноводіїв, заходів зі зменшення негативного впливу виробничої діяльності на навколишнє середовище тощо», – наголошує підприємство.

Як повідомляв GMK Center, УДП від початку війни збільшило провізну спроможність флоту в 3 рази. У рамках програми ремонту флоту через ремонти пройшли понад 150 одиниць флоту. Також запущено в роботу 35 барж, що тривалий час перебували у відстої.

Наприкінці вересня 2022 року УДП відзвітувало про розроблення нових маршрутних ліній для перевезення залізорудної сировини на Середньому Дунаї. Після початку війни майже весь флот Дунайського пароплавства передислокували на Нижній Дунай.

Також раніше УДП повідомило про наміри скооперуватися з найбільшими логістичними операторами Дунаю. За рахунок співпраці з іноземними партнерами компанія планує скоротити час обороту флоту, збільшити обсяги перевезень та підвищити конкурентоздатність.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий