Україна і Молдова запустили спільний контроль у пункті пропуску біля Рені

Дорога до румунського порту «Галац» стане швидшою – митний та прикордонний контроль України й Молдови відбуватиметься в одному місці
Україна і Молдова запустили спільний митний та прикордонний контроль на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Рені». Це прискорить проїзд з України в Румунію через двокілометрову ділянку території Молдови, яка розділяє країни у тому місці, повідомило Міністерство інфраструктури.

Завдяки спільному контролю вантажівки на шляху до румунського порту «Галац» робитимуть менше зупинок на контрольні процедури. Міністерство очікує, що пропускна спроможність МАПП «Рені» збільшиться щонайменше вдвічі – за день його перетинатиме до 100 вантажівок.

Спільний контроль також передбачений для автобусів і пасажирського транспорту.

Наступним кроком має стати запуск скоординованого контролю на румунському пункті разом із молдавськими колегами. «Це відкриє швидкий шлях та коридор до румунського порту «Галац», – сказав заступник міністра Сергій Деркач.

Це уже третій спільний контроль на пунктах пропуску між Україною й Молдовою.

Навесні 2023 року вперше спільний контроль був застосований на залізниці в пункті пропуску «Серпневе 1 — Басарабяска», у січні 2024 року – у пункті пропуску «Кучурган – Новосавицьке» на придністровській ділянці кордону.

Домовленості про спільний контроль стосуються також пунктів пропуску «Мамалига – Крива», «Кельменці – Ларга», «Росошани – Бричень», «Кучурган – Первомайськ», «Паланка – Маяки – Удобне».

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий