Міжнародний Бессарабський економічний форум може відбутися в Болграді

Створення інвестиційних майданчиків на території Болградського району стало темой зустрічі, яка відбулась в Болградському районі між головами громад Болградського району та представниками Одеської обласної державної (військової) адміністрації, які завітали в район з робочим візитом.

Крім того, темою обговорення з керівництвом Болградської РВА та міської ради стали організація та проведення в м. Болграді Міжнародного Бессарабського економічного форуму.

Як повідомляє Болградська районна державна адміністрація, мониторінг громад Болградського району провели радник заступника голови Одеської ОВА Олександр Гофман, спеціаліст Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Наталія Смертенюк та заступник директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА Артем Булгару.

Протягом двох днів спеціалісти Одеської ОВА проводили зустрічі та співбесіди з головами громад Болградського району. Метою зустрічей стало вивчення соціальних потреб громад, вирішення проблемних питань, а також вивчення ситуації щодо виявлення та створення інвестиційних майданчиків на території Болградського району.

Представники Одеської ОВА презентували керівництву району й головам громад дві платформи — «Спільнота» (онлайн-платформа для консолідації громадян задля вирішення суспільно важливих питань) та «DREAM» (державна електронна екосистема, що забезпечує єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови та дозволяє приймати ефективні рішення щодо залучення інвестицій, розвитку окремих галузей, громад та територій).

Спеціалісти Одеської ОВА ознайомились з соціальним та економічним станом громад та інвестиційними проєктами, які реалізуються та плануються для впровадження.

Подібні зустрічі мають на меті залучення інвестицій.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий