Чи прийдуть міжнародні інвестори на Дунай?

Міжнародні компанії розглядають можливість організації виробництва на судноремонтно-суднобудівельному заводі Українського Дунайського пароплавства. Про це заявив Генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство (ПрАТ «УДП») Дмитро Москаленко на своїй сторінці в Фейсбук.

Судноплавна компанія продовжує оновлювати власний флот і вже спустило на воду вже третю баржу SLG. Технологія конверсії нашим заводом повністю відпрацьована. Ми готові будувати до 10 барж на рік з можливістю збільшення обсягів на 20%. Проте наразі УДП несамохідним флотом забезпечений», — впевнений Дмитро Москаленко.

СРСБ завод модернізується, опановуючи нові технології. За інформацією керівника компанії, нещодавно встановлено нове сучасне обладнання для зварювання та фарбування, помітно зросли якість і темпи виконання робіт, організований новий склад металу, покращуються побутові умови для співробітників (почалась капітальна реконструкція душових).

«Минулого року ми виконали дуже великий обсяг ремонтів та завершуємо формування резерву самохідного флоту для перевезень до 200 тис. тонн вантажів на місяць. Тому нарешті маємо можливість приймати також флот інших підприємств і компаній. Замовлення є, роботою завод забезпечений. Є важливі зрушення і щодо довгострокових перспектив. Нашим виробничим майданчиком зацікавились відомі виробники з інших країн. Тривають консультації. Насправді у нас є все необхідне для розміщення будь-якого виробництва – інфраструктура, комунікації, площі, робочі руки, а головне — зручна логістика, яка дозволяє морем імпортувати обладнання/комплектуючі та річкою експортувати готову продукцію у країни ЄС.

Для залучення інвестора маємо завершити процес реєстрації майна та земельних ділянок; утилізувати відходи виробництва, які накопичувались десятиріччями (плануємо перші торги по реалізації металолому, якого у нас дуже і дуже багато).

З кожною поїздкою на завод із задоволенням помічаю, як ситуація на виробництві змінюється на краще. Так тримати!» — резюмує очільник УДП.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий