УДП отримала міжнародні сертифікати щодо безпеки праці

Міжнародні сертифікати щодо безпеки праці та системи екологічного управління вперше отримала єдина в Україні державна судноплавна компанія — ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство (ПрАТ «УДП») Дмитро Москаленко.

Як розповів очільник УДП, співпраця з IFC — це доступ до провідних міжнародних консультантів: «Нам допомогають у налаштуванні виробничих процесів у відповідності до кращих світових практик IFC оперує власною системою екологічного та соціального менеджменту ESMS. Корпорація надає партнерам методику діагностики підприємств та покрокові інструкції по її запровадженню.

Відповідність системі ESMS — ознака сучасної культури виробництва.

Минулого року наші партнери вказали на недоліки існуючої в УПД практики управління екологією, безпекою та гігієною праці. Ми залучили нових фахівців та ретельно відпрацювали рекомендації партнерів.

Наприклад, в УДП раніше не було комплексного положення щодо утилізації та сортування відходів. Ми вперше розробили і затвердили відповідну документацію, налаштували процес у відповідності до міжнародних стандартів.

Суттєві зміни відбулись також у сфері охорони та гігієни праці.

В результаті пароплавством вперше отримані два сертифікати:

— ДСТУ ISO 45001:2019 Системи управління охороною здоров’я та безпекою праці. Вимоги та настанови щодо застосування;

— ДСТУ ISO 14001:2015 Системи екологічного управління. Вимоги та настанови щодо застосування.

Таким чином УДП продовжує наближати культуру виробництва до світових стандартів.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий