В УДП впроваджується програма світового стандарту ERP

В Українському Дунайському пароплавстві, єдиній в країні державній судноплавній компанії, впроваджується програма світового стандарту ERP. Про це повідомив на свої сторінці у Фейсбуці Генеральний директор ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Москаленко.

«Деякі модулі системи вже в експлуатації у пілотному режимі. Автоматизована система управління вирішує дуже багато питань, серед яких і контроль за використанням запчастин. Ефективного обліку за їх використанням не існувало. Запчастини закуповувалися, видавалися за заявками екіпажам і фактично вважалися списаними. Насправді іноді ніхто нічого не замінював, «списані» нові запчастини перепродавали за готівку», — додав керівник УДП. Та навів приклад, як колись на одному з суден було «накрито» справжній супермаркет запчастин.

Окрім запчастин, унормовано обіг палива.

«За два роки роботи в УДП ми повністю зачистили схематоз із паливом. Витрати палива контролюються онлайн. Середні обсяги споживання за рейс тепер навіть менше затверджених нормативів. Це мільйони євро економії на рік», — повідомив Дмитро Москаленко.

Наявність контролю, за думкою керівника судноплавної компанії, не гарантувало стовідсотковий результат:

«Все одно залишається «людський фактор». Крім того, ти не можеш постійно збільшувати армію «перевіряльників», це також додаткові витрати», — запевнив гендиректор УДП.

Вирішенням проблеми, за його думкою, є цифровізація управління, яка, серед іншого дозволяє налагодити дієвий облік: «Утворений ланцюжок прослідкованості — бачимо онлайн кому, коли, за якою заявкою надана запчастина, акт її встановлення, акт передачі на склад старої запчастини. Можемо проводити аналіз, порівнювати періодичність заміни запчастин на різних суднах.

Думаю, що за півроку ми побачимо перші результати. Витрати на закупівлю запчастин, безумовно, скоротяться, і дуже суттєво».

Нагадаємо, що в УДП стартувала програма модернізації флоту. Перше самохідне судно УДП під модернізацію готується до спуску. 

На теплоході «Капитан Антипов» на заводі УДП виконаний ремонт корпусу та кришок люкового закриття.

Головні та допоміжні двигуни планується замінити на австрійській верфі ÖSWAG. Початок робіт запланований на квітень цього року.

«Капитан Антипов» — пілотний проєкт, який фінансується УДП з власного прибутку. У подальшому по черзі планується модернізувати ще 4 «самоходки», які потребують значно більшого ремонту ніж «Капитан Антипов». Наступні етапи програми реалізуватимемо вже із залученням фінансування від наших міжнародних партнерів.

Програма модернізації – це, перш за все, нові робочі місця в Україні.

Залучені під проєкт інвестиції прийдуть в українську економіку. Це податки і відрахування в український держбюджет, які так потрібні країні під час війни.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий