Ціни на оренду житла ростуть

Про це свідчить статистика у застосунку для пошуку житла Bird, повідомляє ТСН та наводить приклади.

Станом на кінець січня ціни на оренду в Києві такі:

однокімнатні — 13 100 грн.;

двокімнатні — 18 000 грн.;

трикімнатні — 30 000 грн.

У Львові:

однокімнатні квартири -, в середньому 15 300 грн. на місяць;

двокімнатні — 17 200 грн.;

трикімнатні — 19 200 грн.

Ринок оренди в Одесі:

однокімнатні — 7 400 грн.;

двокімнатні — 9 000 грн.;

трикімнатні — 12 000 грн.

У Харкові:

однокімнатні — 4 000 грн.;

двокімнатні — 6 000 грн.;

трикімнатні — 8 000 грн.

У Дніпрі:

однокімнатні — 11 000 грн.;

двокімнатні — 17 000 грн.;

трикімнатні — 16 000 грн.

Дешевше та відносно безпечніше можна знайти квартиру або будинок в маленьких містечках та обласних центрах — подалі від звуків вибухів.

ТСН пропонує свій рейтинг цін.

Лубни, місто в Лубенському районі Полтавській області України, адміністративний центр Лубенської міської громади і Лубенського району. Ціни на житло стартують від 2,5 тисячі гривень на місяць. За 4 тисячі гривень можна знайти трикімнатну квартиру в центрі міста з усіма меблями і техінку, але зі старим ремонтом, а за 5 тисяч гривень — однокімнатну квартиру з свіжим ремонтом та сучасною технікою.

Дрогобич, місто в Дрогобицькому районі Львівської області України, адміністративний центр Дрогобицького району і Дрогобицької міської громади.

Варіантів житла для оренди у Дрогобичі більше, ніж у Лубнах. Найдешевше зараз у місті можна орендувати трикімнатну квартиру (за 2,5 тисячі гривень) без ремонту, з індивідуальним опаленням. Сюди майбутнім орендаторам доведеться привезти з собою техніку та деякі меблі.

За 5,5 тис. грн. здається двокімнатна квартира із свіжим ремонтом та усією технікою, автономним опаленням.

Трикімнатну квартиру з косметичним ремонтом та усім необхідним для життя можна знайти за 7 тисяч гривень на місяць.

Стрий, місто у Львівській області, адміністративний центр Стрийського району і Стрийської міської громади. Один із головних та найбільших транспортних вузлів заходу України, важливий економічний та культурний центр Львівської області.

Орендувати квартиру у місті Стрий можна щонайменше за 3 тисячі гривень (старий ремонт, є всі меблі та техніка, опалення індивідуальне).

Однокімнатну квартиру зі свіжим ремонтом можна знайти за 5 тисяч гривень на місяць (всі меблі та побутова техніка, необхідна для комфортного проживання).

Та багато варіантів житла за 7 тисяч гривень — двокімнатні та трикімнатні квартири з ремонтом.

Обухів, місто у долині річки Кобринка у Київській області за 45 км від Києва, адміністративний центр Обухівського району.

Ціни в Обухові трохи вищі ніж у попередніх містах через близьке розташування міста до столиці. Найдешевше можна орендувати квартиру за 3-5 тисяч гривень у приватному секторі. Такі пропонують для робітників, які тимчасово приїжджають до міста.

Від 5 тисяч гривень можна знайти однокімнату квартиру з усіма меблями та технікою та косметичним ремонтом. Власник пропонує житло людям без домашніх тварин.

Двокімнатну квартиру з ремонтом, меблями та технікою в Обухові можна орендувати за 7 тисяч гривень на місяць.

Ніжин, райцентр Ніжинського району Чернігівської області, вузол залізничних та автомобільних шляхів, друге за величиною місто обласного значення, що розміщене на берегах річки Остер за 80 км від Чернігова.

Наразі варіантів для оренди житла небагато. Найдешевше можна знайти двокімнатну квартиру за 5 тисяч гривень (з усім необхідним для життя).

Повністю мебльовану двокімнатну квартиру пропонують зняти за 7 тисяч гривень (є вся побутова техніка, однак ремонт робився давно).

Найдорожча квартира у Ніжині коштує 10 тисяч гривень на місяць (в центрі міста, однокімнатна, з ремонтом, меблями і технікою).

Жмеринка (Вінницька область, центр Жмеринського району).

У Жмеринці наразі актуальні лише два оголошення про оренду житла. Двокімнатну квартиру з меблями і технікою можна зняти за 6 тисяч гривень, а трикімнатну – за 7 тисяч гривень (косметичний ремонт і є все необхідне для життя).

Бердичів — адміністративний центр Бердичівської міської територіальної громади та Бердичівського району Житомирської області.

Однокімнатна квартира – за 3-3,5 тисячі гривень на місяць (в центрі з косметичним ремонтом, але старими меблями та технікою), за 7 тисяч гривень (із свіжим ремонтом) та однокімнатна квартира-студія з дизайнерським ремонтом — 10 тисяч гривень на місяць.

За таку ж ціну пропонують двокімнатну квартиру у центрі міста.

Нагадаємо, що  місто Ізмаїл в Одеській області за рейтингом 24 каналу увійшов у пʼятірку міст України з найдорожчою подобовою орендою житла – разом із Новомосковськом, Ужгородом, Словʼянськом та Мукачевим.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий