Віталій Коваль: Одеса має значний потенціал для залучення приватних інвестицій

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль з робочою поїздкою відвідав Одещину та оглянув об’єкти що заплановані до приватизації. Перебуваючи в регіоні, очільник Фонду акцентував на необхідності залучення приватних інвестицій для підтримки економічного розвитку та збільшення надходжень до державного бюджету для підтримки Збройних сил України.

«Сьогодні ми маємо важливе завдання — знайти внутрішні резерви, які сприятимуть розвитку України. Державне майно є спільним надбанням, і наша мета — забезпечити його ефективне використання для створення нових робочих місць та розвитку територій», — заявив Віталій Коваль.

Під час поїздки до Одеського припортового заводу, який входить у перелік об’єктів великої приватизації, голова ФДМУ висловив задоволення станом заводу. Попри те, що наразі завод не працює за основним профілем та не виробляє хімічної продукції, колектив підтримує його в належному стані. Вже під час повномасштабної війни Одеський припортовий завод зміг адаптувати свої потужності, забезпечуючи перевалку зернових і підтримуючи функціонування «зернового коридору».

У ході поїздки, Віталій Коваль також відвідав Одеський іподром, який входить до ДП «Конярство України». Він зазначив, що невикористані адміністративні приміщення іподрому, розміром близько 1000 квадратних метрів, мають великий потенціал для здачі в оренду та можуть зацікавити бізнес, зокрема — ресторанний.

Впродовж року ФДМУ планує виставити на електронні аукціони цілу низку об’єктів державної власності в Одеському регіоні, у зв’язку з чим регіональному відділенню Фонду доручено актуалізувати дані щодо об’єктів приватизації та оренди, з метою збільшення надходжень до державного бюджету.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий