єОселя: Українці отримали на придбання житла понад 6 млрд. грн. кредитів

Іпотечні кредити за програмою єОселя отримали 4 200 українських родин, що надає можливість придбати житло. Загалом вже видано кредитів на 6,1 млрд. грн., повідомляє Урядовий портал.

Лише за минулий тиждень кредити на купівлю житла взяли 211 українців, майже третина з них під 7%, повідомила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

«Вже 4 200 українців отримали кредити за програмою єОселя загалом на понад 6 млрд грн. При цьому ми бачимо збільшення частки масової іпотеки – кредитів під 7%, що доступні для всіх українців, які не мають свого житла. Від початку запуску масової іпотеки в серпні цього року такі кредити вже отримали 400 родин. Попит на кредити за програмою лише зростатиме, тому наступного року ми закладаємо в бюджет кошти на видачу близько 12 000 іпотечних кредитів», – зазначила Надія Бігун.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 211 кредитів на 326 млн. грн, серед яких:

кредити під 3% отримали 116 військовослужбовців та силовиків, 20 педагогів, 13 медиків та 1 науковець;

кредити під 7% отримали 58 українців без власного житла, 2 ВПО та 1 ветеран.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (143 кредити) та у забудовника (65). Також троє українців взяли кредити на купівлю квартир, що будуються.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці Київської області (62), міста Києва (35), Вінницької області (19), а  також Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської областей (по 10).

Скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян — ставка іпотеки становить 7%.

Нагадаємо, що програма єОселя почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифри та ПрАТ «Укрфінжитло». Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.

Досі скористатися нею могли лише військові, правоохоронці, медики та педагоги. Було видано 1,7 тис. кредитів у сумі 2,3 млрд. грн.

З 1 серпня взяти участь у програмі еОселя можуть усі українці, які не мають власного житла, або у власності яких менше 52,5 кв. м (якщо людина живе одна) та додатково 21 кв. м – на кожного члена сім’ї, повідомляє Real estate Odesa

Умови участі у програмі:

— перший внесок — від 20%;

— термін кредитування — до 20 років;

— відсоткова ставка — 7%;

— купити можна квартиру в будинку або не старше трьох років на момент укладення договору.

Список будинків у різних районах Одеси, що підходять під програму єОселя.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий