До уваги експортерів: завантажувати зерно зможуть тільки «білі» компанії

Про це заявила Одеська обласна державна адміністрація.

Завантаження суден (барж) віднині відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Усі митні декларації мають бути зареєстровані до навантаження експортного товару.

У такий спосіб Одеська обласна військова адміністрація посилює дисципліну, облік та звітність у сфері зовнішньоекономічної діяльності в умовах правового режиму воєнного стану. Новий механізм контролю за експортною продукцією відпрацьований впродовж місяця Одеською митницею, Головним управлінням ДПС в Одеській області, а також Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області.

У період воєнного стану кожен з нас має робити свій вклад у Перемогу, наразі наша економіка потребує підтримки, а детінізація експорту продукції дозволить наповнювати бюджети податками.

На умовах партнерства, у форматі win-win, у легального бізнесу була і залишається можливість приєднатися до відкритого меморандуму про співпрацю між Одеською обласною державною (військовою) адміністрацією, органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання. Цей меморандум є взаємним, добровільним та паритетним, до якого вже приєдналися 26 компаній, з переліком можна ознайомитися за посиланням:

https://oda.od.gov.ua/vidkrytyj-memorandum-pro-spivpraczyu/

Він визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки.

Наразі здійснюється процес напрацювання конструктивних змін до згаданого наказу, з метою усунення обтяжень, які виникають для «білих» експортерів, зокрема, робота триває з профільними Асоціаціями.

Одеська ОВА заявила про свою відкритість до прийняття слушних пропозицій за телефонами:

Обласна державна (військова) адміністрація – 048 7189 388

Головне управління ДПС в Одеській області – (0482) 300-264

Одеська митниця — (048) 729-38-93

Відкриті до співпраці на благо нашої країни 

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий