60 000 тонн зерна, які спалила Росія у Чорноморську, призначалися Китаю – Зеленський

Зерно, яке було знищено в порту Чорноморська внаслідок повітряної атаки Росії, призначалося для відправлення до Китаю. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 19 липня.

«Цей удар терористів доводить, що їхня мішень – не лише Україна, і не лише життя наших людей», – сказав президент.

Він пояснив, що у портах, які Росія атакувала сьогодні, зберігається близько мільйона тонн продовольства. Це продовольство давно мало бути доставлене до країн-споживачів в Африці та Азії.

«У портовому терміналі, який цієї ночі найбільше постраждав від російського терору, зберігалося 60 000 тонн агропродукції, що призначалися для відправлення в Китай», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що російський терор зачіпає всіх, і всі у світі мають бути зацікавлені у притягненні Росії до відповідальності за терор.
17 липня 2023 року Росія оголосила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи. Того ж дня Зеленський запропонував ООН та Туреччині продовжити роботу коридору без Росії.

Після цього Росія дві ночі поспіль масовано атакувала Одесу з повітря, завдавши серйозних збитків портам в Одесі та Чорноморську, які працювали в коридорі. У порту Чорноморська було знищено 60 000 тонн зерна.

Bloomberg із посиланням на власні джерела заявив, що Туреччина не ризикне відправити флот на захист зернового коридору.

19 липня Зеленський анонсував переговори щодо конвоїв для зернового коридору.

Росія заявила, що з 20 липня вважатиме «залученими до конфлікту» країни, судна яких прямують у порти України.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий