Полуничка дешевшає

В Україні цього тижня різко знизилися ціни на полуницю з місцевих господарств. Наразі ця ягода коштує вже дешевше ніж торік і пропонується до продажу у діапазоні 35–60 грн/кг. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.

Основною причиною ситуації експерти називають насамперед стрімке збільшення пропозиції ягоди з господарств західних областей.

Попит водночас виробники характеризують як невисокий. Внаслідок цього в умовах жорсткої конкуренції садівники змушені були значно знизити ціну на цю ягоду.

За даними EastFruit, напередодні минулих вихідних полуницю з плівкових теплиць фермери відмовлялися продавати дешевше за 60 – 100 грн/кг. Але вже на початку поточного тижня, коли південні та західні області розпочали збирання ягоди з відкритого ґрунту, ціни впали одразу на 40% — до 35–60 грн/кг.

В той же час ціни на півдні Одеської області відрізняються від вказаних. Так, минулого тижня полуницю можна було купити за ціною від 50 грн (гурт) до 100 грн. (ціни станом на 12 травня на Центральному ринку міста Ізмаїл).

Як зауважують аналітики, нині ціни на полуницю вже опустилися нижче рівня минулого року.

«В аналогічний період минулого року пропозиція полуниці на українському ринку була значно нижчою, ніж сьогодні, з огляду на досить пізній початок сезону реалізації. Зрештою, відпускні ціни на полуницю в Україні були в середньому на 40% вищими, ніж сьогодні», – констатують аналітики.

Як зауважують аналітики, пропозиція місцевої полуниці на українському ринку ще не досягла свого піка і масовіший збір ягоди розпочнеться ближче до кінця поточного місяця.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий