Польські фермери частково розблокували рух вантажівок

У пункті пропуску «Гребенне – Рава-Руська» частково відновлено пропуск вантажних транспортних засобів

Польські протестувальники частково відновили рух вантажівок у пункті пропуску «Гребенне – Рава-Руська», що на кордоні з Україною, повідомили у Державній прикордонній службі.

Польські фермери, які під час акції протесту обмежують рух транспорту, пропускатимуть на вʼїзд до Польщі щодоби по 15 порожніх вантажівок.

Прикордонники закликали перевізників врахувати цю інформацію та слідкувати за сповіщенням від Укртрансбезпеки щодо черговості заїзду в пункт пропуску.

Польські фермери з 9 лютого розпочали загальнонаціональний протест, заблокувавши дороги в усій країні, зокрема ті, що ведуть до кордону з Україною. Вони почали перешкоджати руху транспорту на пунктах пропуску з України, висипали українське зерно з вантажівок та вагонів.

Наприкінці березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів у Варшаві зустріч із головою польського уряду Дональдом Туском, на якій обговорювалося, зокрема, зняття блокади кордону. Переговори не дали конкретних результатів. Блокада пунктів пропуску на кордоні продовжується.

Збитки 700 000 євро на компанію: ЄБА оцінила вплив блокади кордону на український бізнес.

Блокада кордону з Польщею: що відбувається на КПП та чи є результати переговорів.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий