В Одеській області працює ще одна оновлена електричка

На приміські маршрути виходять ще два модернізовані на вагоноремонтному заводі в Києві електропоїзди. Про це повідомляє LIGA.Бізнес.

У березні УЗ модернізувала два електропоїзди. Це ЕР-9Е №656 (виробництва Ризького електромеханічного заводу) та ЕПЛ-9Т №008 (український електропоїзд виробництва Луганського тепловозобудівного заводу).

Вони оснащені пандусами, зі зручностями для людей з інвалідністю, навігацією шрифтом Брайля, місцями для велосипедів, портами Type-C та USB для зарядки гаджетів.

ЕР-9E №656 вже обслуговує приміські маршрути на Одещині.

ЕПЛ-9Т №008 возитиме пасажирів на приміському русі на Полтавщині.

Першу модернізовану електричку українського виробництва УЗ показала у грудні 2022 року. Електропоїзд ЕПЛ9Т, який виготовили у 2004-му на Луганськтепловозі, пройшов модернізацію на КЕВРЗ.

До того часу вагоноремонтний завод УЗ займався модернізацією електричок, вироблених у Латвії понад 30 років тому.

29 березня 2024 року УЗ запустила другий маршрут Dnipro City Express. На приміському залізничному маршруті Дніпро – Синельникове працюють відновлені на потужностях Укрзалізниці електропоїзди серії ЕПЛ2Т. Компанія почала запускати Dnipro City Express у грудні 2023-го. Оновлення приміського залізничного сполучення в Дніпрі почалося з електрички в Кам’янське.

Нагадаємо, що в Одеській області оновлений регіональний дизель-поїзд ДПКр-3, збудований 2021 року на Крюківському вагонобудівному заводі для оновлення рухомого складу для АТ «Укрзалізниця» у рамках Національної програми Президента України «Велике будівництво», вийшов у перший рейс (у тестовому режимі ) з Ізмаїла 20 листопада 2021 року. Про це писав Бізнес-портал Одеської області.

Рішення про поновлення рейсу «Ізмаїл-Одеса — Одеса-Ізмаїл» ухвалено Президентом України Володимиром Зеленським після його приїзду до Ізмаїла 30 жовтня — на підтримку ініціативи голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, Ізмаїльської міської ради та Укрзалізниці. Учасниками цієї довгоочікуваної (понад 20 років очікування!) та несподіваної події стали перші особи Одеської області, Ізмаїльського району та Ізмаїлу, Укрзалізниці, депутати облради та міської ради.

Про потяг: він був із трьох вагонів на 170 сидячих місць (загалом з урахуванням стоячих місць — на 470 пасажирів) із пасажирськими місцями, що обладнані індивідуальними розетками з USB-роз’ємами, пандусами, зі зручностями для людей з інвалідністю. В салоні встановлені інформаційні монітори та кондиціонери. Вартість квитка – 190 гривень. Графік руху був максимально комфортний для пасажирів, вартість поїздки враховувала пільгові категорії – але з початком повномасштабної воєнної агресії росії проти України цей напрямок був розірваний агресором.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий