Одещина висаджує дерева

У межах проєкту «Гай дитячих снів» та глобальної екоініціативи Greening of the Planet Одещина підтримала ініціативу спільного проекту 1+1 Media та БФ «Озеленення України» долучившись до висадки дерев памʼяті дітей, життя яких обірвала війна.

Як повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Одеської ОДА, ідея озеленення паркової зони в пам’ять дітей ініційована в області заступником голови Одеської обласної державної адміністрації Андрієм Фігелем.

Представники БФ «Озеленення України» в Одеському регіоні, філії «Одеське лісове господарство», Департаменту екології та природних ресурсів, Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин, Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства, Управління з питань містобудування та архітектури, КП «Міськзелентрест» висадили саджанці калини, яка є одним із символів України.

Висадки дерев в рамках глобального екологічного проєкту «Greening of the Planet» кожного року проводять більше 30-ти країн світу.

Метою Акції є об’єднання зусиль всіх країн для збереження та відновлення природи на планеті та сприяти перемозі України, її екологічному відновленню та об’єднанню людей.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації від 25.03.2021 № 287/од-2021 райдержадміністраціям доручено і органам місцевого самоврядування рекомендовано у квітні-травні забезпечити проведення в Одеській області щорічної акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою, у тому числі здійснення комплексу заходів щодо висадження дерев, кущів та утворення нових парків та скверів. Також за дорученням Президента України щодо охорони, захисту та відтворення лісів — з 2021року започатковано реалізацію екологічної ініціативи з масштабного залісення регіонів України.

Участь громадян у заходах з прибирання та озеленення області дозволяє ще раз проаналізувати своє ставлення до навколишнього середовища і замислитися над власним вкладом. Дана акція надає можливість кожному громадянину України зробити свій добровільний і посильний внесок у поліпшення загальної екологічної ситуації на благо майбутнього нашої країни.

Чистота нашої держави залежить від кожного: підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров’я і краси рідного краю.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий