Уряд допоможе аграріям оновити сільгосптехніку

Уряд запускає програму 25% компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва, повідомляє Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОД(В)А, посилаючись на  відповідне рішення Кабінету Міністрів України, ухвалене на засіданні 8 березня 2024 року. 

«Підтримка національного виробника, стимулювання попиту на продукцію й товари, зроблені в Україні, — основа нашої державної політики. Запровадження програми компенсації 25% вартості української сільгосптехніки, яку купують наші аграрії, — лише одна з програм такої підтримки. На її реалізацію ми заклали в бюджет цього року 1 млрд грн. Надалі плануємо розширити дію програми на інші види техніки вітчизняного виробництва. Виготовляти українське, купувати українське, розвивати українську промисловість — це наш шлях до економічного зростання та самозарадності», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Перелік постачальників агротехніки, вартість якої може бути частково компенсована за умовами програми, почне формуватись після вступу в дію рішення Уряду та буде оприлюднений на офіційному вебсайті Міністерства економіки.

Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно буде придбати техніку вітчизняного виробництва та подати до уповноваженого банку заявку на компенсацію і підтвердні документи.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий