Одеська область отримає на відновлення майже 200 млн грн

Одеська область отримує 189,9 млн грн із загальної субвенції в обсязі 2,3 млрд грн згідно затвердженого за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури урядом України фінансування 66 проєктів відновлення в регіонах. Як повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, субвенція (кошти державного бюджету, які направляються в бюджети місцеві для реалізації необхідних цілей) за рішенням Кабміну, направлена місцевим бюджетам у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України для реалізації 66 проєктів, які спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури та об’єктів житлово-комунального господарства в регіонах, що зазнали негативного впливу військової агресії росії.

«2,3 мільярдів гривень будуть розподілені між місцевими бюджетами громад, проєкти яких були раніше схвалені Європейським інвестиційним банком», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України») у 2015 році схвалено наміри про залучення позики у 200 млн євро для реалізації проєктів з відновлення та модернізації інфраструктури регіонів, що зазнали руйнувань через агресію рф, а також тих регіонів, що приймають значну кількість внутрішньо переміщених осіб.

Термін реалізації угоди завершується у грудні 2024 року.

Одещина за обсягом субвенції на відновлення – на четвертому місці після Львівської (426,6 млн. грн.), Дніпропетровської (341,5 млн.грн.) та Полтавської (324,7 млн.грн) областей.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий