Польські фермери заблокують усі пункти пропуску на кордоні з Україною – названо дату

Страйкарі хочуть перекрити не тільки прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

Польські фермери збираються заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною. Акція в межах 30-денного загальнонаціонального страйку запланована на 20 лютого. Про це йдеться на сайті організатора страйку незалежної профспілки фермерів «Солідарність» (NSZZ RI Solidarność).

«Оголошуємо, що акція протесту буде зосереджена на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною та акціях протесту на місцях. Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й вузли зв’язку та під’їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів», – йдеться у повідомленні.

«Солідарність» звернулася до всього суспільства Республіки Польща з проханням підтримати протест.

«Адже наші дії мають лише одну мету: гарантувати продовольчу безпеку країни, забезпечуючи суспільство здоровими та найякіснішими польськими продуктами харчування», – заявила профспілка фермерів.

Польські фермери сьогодні (13 лютого – БП) з 14:00 розпочали блокування руху біля прикордонного пункту пропуску «Корчева – Краковець».

З урахуванням заблокованих у неділю, 11 лютого, «Дорогуськ – Ягодин» та «Хребенне – Рава-Руська» і в понеділок «Зосин – Устилуг», «Довгобичів – Угринів» та «Медика – Шегині» акція протесту польських фермерів охопила вже шість пунктів пропуску.

9 лютого 2024 року польські фермери вийшли на вулиці на знак протесту проти Європейського зеленого курсу та відкриття ринку сільськогосподарської продукції з України. Це найбільша акція протесту у Польщі за останні роки.

Першого дня страйку польські протестувальники почали заважати залізничним перевезенням з України, а пізніше блокувати пункти пропуску. Польський міністр Секерський заявив, що попросить фермерів розблокувати пункти пропуску.

12 лютого поляки на кордоні висипали зерно з українських вантажівок: реакції. Наступного дня у Польщі перепросили за розсипане українське зерно. Провокаторам «світить» п’ять років ув’язнення.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий