Одеська область – серед лідерів за сумами кредитних угод

Понад 2 000 підприємців отримали доступні кредити від початку 2024 року на майже 9 млрд грн, повідомляє Урядовий портал.

Минулого тижня кредити за програмою «Доступні кредити» на загальну суму 1,2 млрд. грн. отримали 321 підприємець.

З початку 2024 року банки видали бізнесу 2100 кредитів на майже 9 млрд. грн., а від початку дії програми у лютому 2020 року видано 81 тисяча кредитів на 275 млрд. грн.

З початку 2024 року підприємці взяли найбільше доступних кредитів на поповнення обігових коштів — на 4,2 млрд грн. 2 млрд грн кредитів за програмою банки видали переробним підприємствам, 1,3 млрд грн — бізнесу, який працює в зоні високого воєнного ризику, 1,3 млн грн — на реалізацію інвестиційних проектів.

Найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють у сферах сільського господарства (48%), оптової та роздрібної торгівлі (26%), а також переробної промисловості (17%).

Серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів – окрім Одесщини — є Львівська, Дніпропетровська, Київська, Вінницька та Харківська області, а також м. Київ.

На сьогодні участь у програмі беруть 45 банків, найбільшу кількість кредитів від початку дії програми видали «Приватбанк» (36,9 тис.), «Ощадбанк» (12,3 тис.) та «Райффайзен Банк Аваль» (5,4 тис.).

Додамо, що за повідомленням Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин ООДА, 2024 року підприємці, які прагнуть започаткувати або розширити власний переробний бізнес, можуть отримати за програмою «Новий рівень» грант до 8 млн. гривень на розвиток свого бізнесу.  Важливою умовою є створення нових робочих місць — до 25 робочих місць залежно від суми гранту.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий