Кордони розблоковано

Румунські фермери повністю розблокували рух вантажівок через пункт пропуску «Порубне» на кордоні з Україною, повідомляє УНІАН з посиланням на Державну прикордонну службу України.

«Оформлення всіх категорій транспортних засобів як на в’їзд, так і на виїзд з України здійснюється встановленим порядком», — йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що для вантажівок продовжує діяти електронна черга.

Згодом у Державній митній службі повідомили, що розблоковано також пункт пропуску «Дякове-Халмеу».

А польські перевізники завершили блокування кордону перед пунктами пропуску «Краківець» та «Рава-Руська» 16 січня — після того, як досягли згоди зі своїм урядом щодо деяких вимог. 

Повідомляється, що Польща надасть Єврокомісії пропозиції щодо змін до угоди так званого «транспортного безвізу» з Україною, і запросила українську сторону до співпраці.  Про реалізацію угоди, підписаної 16 січня міністром інфраструктури Даріушем Клімчаком та представниками польських перевізників, йшлося під час зустрічі заступника міністра Павла Ганчажа з послом України в Польщі Василем Зваричем.

Нагадаємо, що польські перевізники на початку листопада 2023 року влаштували страйк на прикордонних переходах з Україною, висунувши низку вимог, серед яких скасування «транспортного безвізу».

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий