В Дунайській комісії через росію поменшало членів

Ювілейна 100-а сесія Дунайської комісії вирішила, що членство росії є несумісним з огляду на її ракетні та безпілотні удари по нижньому Дунаю, повідомляє АМПУ на своїй сторінці в Фейсбуці з посиланням на Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова. 

До 29 лютого 2024 року Росія повинна покинути Комісію, інакше члени Комісії більше не визнаватимуть своїх зобов’язань перед росією відповідно до Белградської конвенції.

Це рішення є адекватною відповіддю на порушення принципів вільного і безпечного судноплавства на Дунаї.

Президент, уряд, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, МЗС, ДП «АМПУ» доклали чимало зусиль для того, щоб це справедливе рішення було ухвалено.

Ми дякуємо членам Дунайської комісії, нашим міжнародним партнерам за підтримку та ухвалення цього рішення.

Міжнародна ізоляція країни-агресора посилюється: Комітет міністрів Ради Європи підтримав рішення позбавити Росію прав представництва у Парламентській асамблеї Ради Європи та у Комітеті міністрів через її напад на Україну.

Нагадаємо, що Дунайська Комісія – міжнародна міжурядова організація, заснована Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї, підписаною м. Белград 18 серпня 1948 року.

 Членами Дунайської Комісії є Австрійська Республіка, Республіка Болгарія, Угорщина, Федеративна Республіка Німеччина, Молдова, Румунія, Республіка Сербія, Словацька Республіка, Україна та Республіка Хорватія.

Основними цілями діяльності Дунайської Комісії є забезпечення та розвиток вільного судноплавства на Дунаї для торговельних судів під прапорами всіх держав відповідно до інтересів та суверенних прав держав-учасниць Белградської конвенції, а також зміцнення та розвиток економічних та культурних зв’язків цих держав між собою та з іншими країнами.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий