Прем’єр-міністр: Очікуємо, що індустріальні парки допоможуть змінити структуру економіки із сировинної на переробну

Головним двигуном відновлення та зростання є український бізнес, тому підтримка підприємців — один із ключових пріоритетів Уряду. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«За час повномасштабної війни бізнес отримав 40,8 тис. пільгових кредитів за програмою «5-7-9» на суму 159,8 млрд грн. Більше половини отримувачів — це аграрії, майже третина — промислові підприємства, 15% — торговельний бізнес, близько 5% — сфера послуг», — відзначив очільник Уряду.

Також Прем’єр-міністр повідомив, що на започаткування та розвиток власної справи українців за програмою єРобота держава спрямувала 2,1 млрд грн. На розвиток переробних підприємств — 2,9 млрд грн. На допомогу у висадці садів та облаштуванні теплиць — понад 550 млн грн.

«Постійно розширюємо мережу індустріальних парків. Майданчиків із готовими інфраструктурними рішеннями та податковими пільгами. Зараз їх уже 70, найбільше на Київщині та Львівщині. Головна спеціалізація — це переробка: деревина, металургія, агропродукція, машинобудування», — підкреслив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, у 2024 році на розвиток індустріальних парків держава планує витратити 1 млрд грн: «Очікуємо, що індустріальні парки будуть точками зростання, які допоможуть змінити структуру економіки із сировинної на переробну».

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий