Кабмін послабив вимоги до тепличних господарств та визначив Одещину оптимальною у вирощуванні мигдалю

Кабінет міністрів розширив умови надання грантів на розвиток садів і теплиць, повідомляє Урядовий портал.

Уряд схвалив постанову №1125 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. №738». Згідно з постановою вносяться такі зміни:

  • для отримання гранту на розвиток теплиць норму про створення «не менше 14 місць робочих місць на один гектар» змінено на «не менше 4 постійних та 10 сезонних». Період працевлаштування сезонних робітників повинен бути не менше 8 місяців протягом року;
  • додано норму, якою зазначено обов’язкову виплату мінімальної заробітної плати;
  • скорочено список областей для вирощування мигдалю, а Одеську область визначено оптимальною за природно-кліматичними умовами.

Постанова набирає чинності через сім днів з дня опублікування.

Нагадаємо, що Урядова програма «єРобота» стартувала з 1 липня 2022 року. Подати заявки на безповоротні гранти на створення власної справи можна через Дію.

Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє залучити від 140 000 до 400 000 грн за гектар. Площа території саду має бути від 1 до 25 га.

Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, пов’язані з проєктом. Основна умова для господарств — створення нових робочих місць.

У серпні в Україні запустили супутниковий моніторинг господарств, які отримали гранти від держави за програмою «єРобота». Він дає змогу за допомогою супутникових даних бачити саму ділянку, на якій заявлено розвиток тепличного господарства чи саду, і чи насправді на ній розвивається заявлене виробництво.

27 січня 2023 року Кабмін розширив фінансування грантів для бізнесу єРобота коштом Фонду відновлення.

31 березня Кабінет міністрів розширив програму «єРобота» та запустив нові грантові програми для ветеранів на початок чи розвиток власного бізнесу.

З початку року 120 агропідприємств отримали гранти на розвиток садів та теплиць

Ще 15,5 млн грн виплатили агропідприємствам у рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу єРобота. Гроші будуть спрямовані на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства. 

Загалом цьогоріч 120 агрогосподарств отримали 492,2 млн грн державної допомоги на розвиток садів і теплиць.

Зокрема виплачено:

● на сади 393,5 млн грн 101 господарству;

● на теплиці 98,7 млн грн 19 господарствам.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий