Торгівля надрами. Кабмін збільшив гарантійні внески для боротьби з аукціонними тролями

Кабінет міністрів вирішив збільшити удвічі розмір гарантійних внесків на аукціонах із продажу спецдозволів на користування надрами. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в вівторок, 21 березня.

«Уряд внесе зміни до порядку проведення аукціонів із продажу спецдозволів на користування надрами. Ухвалимо рішення про підвищення вдвічі розміру гарантованих внесків для участі у відкритих торгах. Це підвищить ефективність аукціонів та зацікавленість реальних інвесторів брати в них участь», – сказав він.

Пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів повідомила, що минулого року уряд уже підвищував мінімальний розмір гарантійного внеску, але випадки недобросовісної конкуренції під час проведення аукціонів із продажу спецдозволів все одно залишаються.

Деякі учасники торгів пропонують завищені суми за лот, а ставши переможцем у торгах, відмовляються від купівлі лота. Як результат – конкурент усунутий, а втрата гарантійного внеску є несуттєвою проти вигод, які вони отримують, не допускаючи конкурентів на ринок.

«Нові правила проведення аукціону запроваджують динамічне збільшення заставного внеску, що гарантовано дозволить прибрати монополії, а добросовісному покупцю стати власником ліцензії на конкурентних умовах», – заявив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Євгеній Федоренко.

У середині лютого Кабінет міністрів затвердив перелік із 26 родовищ стратегічних корисних копалин, які надаватимуться у користування шляхом проведення конкурсів на укладення угод про розподіл продукції.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий