Уряд виділив майже півмільярда гривень на ремонти в рамках «єВідновлення»

Вчора, 21 травня, уряд виділив з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії понад 428 млн грн на продовження реалізації програми «єВідновлення». Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

«Це кошти для компенсацій громадянам вартості зроблених ремонтів в оселях, що постраждали від війни», — зазначив він.

За словами Шмигаля, програма «єВідновлення» успішно втілюється в життя вже рік. За цей час програмою скористалися понад 57 тисяч українців, які отримали від держави більш ніж 11 млрд грн.

«З них 5,8 млрд грн — це кошти на ремонти і ще 5,6 млрд грн — на купівлю нерухомості через житловий сертифікат. Наразі 2800 родин таким чином придбали собі оселю», — сказав прем’єр.

Програма «єВідновлення» – останні новини

Вчора, 21 травня, з’явився сервіс для українців, які постраждали від російської агресії. Зокрема, тепер є можливість подавати заявки про пошкоджене чи знищене майно в міжнародний Реєстр збитків на порталі «Дія». Раніше послуга була доступна тільки в застосунку «Дія».

З квітня українці отримали можливість через «Дію» подати заяву про пошкоджене житло — знищені квартири, будинки, дачі тощо, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий