«Міжнародний Бессарабський економічний форум» запрошує

В Болграді (Одеська область) в травні цього року відбудеться «Міжнародний Бессарабський економічний форум». Захід проводиться в рамках Стратегії сталого розвитку України до 2030 року, яка була запропонована Президентом України, а також Стратегії розвитку Одеської області 2021-2027 років.

Форум має стати важливим етапом з економічної безпеки та розвитку не тільки Болградської громади а й всього регіону. 

Мета форуму – мотивування промислових та сільськогосподарських виробників, підприємців, органів місцевого самоврядування півдня Одеської області до участі у внутрішніх та міжнародних проєктах, залучення інвестицій в регіон для вирішення виробничих, інфраструктурних соціальних завдань, створення робочих місць, збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів в умовах воєнного стану, зміцнення обороноздатності країни та безпеки громадян.

В оргкомітет увійшли Болградській міській голова Сергій Димитрієв, керівники структурних підрозділів міської ради, представники Болградської районної військової адміністрації, очолив комітет голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв.

Як повідомляє департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА, географія бажаючих представити свої інвестиційні проєкти та бізнес-ідеї широка.

Бажання продемонструвати проєкти та знайти інвестора чи партнера в реалізації висловили Вилкове, Шабо, Маразліївка, Тарутино, Одеса, Кубей, Болград, Київ, Ізмаїл, Орлівка, Криничне.

Очікується, що секцій для обговорення проєктів буде 10:

  • сільське господарство: інвестиційні проєкти у сфері сільгоспвиробництва; діючі та планові інвестиційні проєкти глибокої переробки місцевої сировини;
  • туризм: інвестиційні проєкти розвитку туристичної галузі;
  • енергетика: інвестиційні проєкти у сфері «зеленої» енергетики та енергоефективності;
  • міжнародні та урядові грантові програми: інформаційний огляд та презентації існуючих грантових програм;
  • інфраструктура і логістика: діючі та планові інвестиційні інфраструктурні та логістичні проєкти;
  • підприємництво: інвестиційні проєкти за участю малого та середнього бізнесу для їх впровадження в територіальних громадах;
  • соціальні проєкти: програми та інвестиційні проєкти у сфері медицини, освіти, культури, спорту та соціального захисту населення;
  • промисловість та індустріальні парки: проєкти промислового виробництва;
  • екологія: природоохоронні, інвестиційні проєкти та програми;
  • ІТ-сфера: діючі та планові інвестиційні проєкти у сфері інформатики, цифрових технологій та ЗМІ.

Учасники Міжнародного Бессарабського економічного форуму мають можливість представити свої проєкти на офіційному сайті Болградської міської ради  https://bolgradska-gromada.gov.ua/ekonomichnij-forum…/. Учасникам необхідно зазначити у анкеті реєстрації https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfli…/viewform своє бажання виставити презентації під час проведення форуму, самому презентувати очно чи он-лайн — і організатори нададуть можливість для якісного пітчингу.

Партнерами «Міжнародного Бессарабського економічного форуму» виступають Агенція регіонального розвитку Одеської області; Агентство транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай»; Поромний комплекс «Орлівка – Ісакча»; Укргазбанк; Одеська обласна державна адміністрація; Одеська обласна рада; Болградська районна державна адміністрація; Болградська районна рада.

Долучитися до форуму можливо до 30 квітня 2024 року через реєстрацію https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfli…/viewform.

Планується, що учасники форуму зможуть запропонувати проекти для втілення та знайти інвестора, чи міжнародний грант, а також партнерів із сусідніх громад чи районів для сумісного втілення його у життя.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий