В Україні створять Реєстр міжнародних автобусних маршрутів: що це дасть

Наразі триває підключення міжнародних перевізників та компаній з продажу квитків до Реєстру.

Україна готується до запуску Реєстру міжнародних автобусних маршрутів у рамках реформи міжнародних пасажирських перевезень. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Наразі триває підключення міжнародних перевізників та компаній з продажу квитків до Реєстру. Ключова мета – надати пасажиру інформацію про офіційні регулярні маршрути, перевізників, можливість придбати квиток та залишити зворотний зв’язок про поїздку на одному ресурсі», – йдеться в повідомленні.

Водночас, як зазначають у відомстві, з кількома компаніями вже тестується можливість придбати квиток на рейс онлайн завдяки інтеграції. Міністерство пропонує перевізникам, та агрегаторам, які ще не приєднались до державного ресурсу, долучитись до проекту також.

«Це безкоштовне та доступне рішення, яке забезпечить сервіс пасажирам та збільшить майданчики для продажу квитків для бізнесу», – додали у Мінінфраструктури.

Зазначається, що зацікавленим компаніями та перевізникам варто заповнити форму за посиланням на сайті відомства до 18:00 25 січня. Для зареєстрованих буде проведена внутрішня презентація щодо можливостей інтеграцій до Реєстру.

Транспортна цифровізація

У листопаді 2023 року «Укрзалізниця» інтегрувала однойменний застосунок з «Дією» для боротьби з перекупниками. Так, в застосунку УЗ купити квиток на найпопулярніший поїзд Київ — Варшава можна тільки після верифікації акаунту з «Дія.Підписом».

У грудні українська залізниця запустила новий сервіс для військовослужбовців — спецзамовлення проїзних документів, що дозволить забронювати квитки на потяг навіть у разі їх відсутності у продажу.

За підсумками 2023 року продаж квитків онлайн через сервіси «Укрзалізниці» та партнерів сягнув майже 85%.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий