Ізмаїл продовжує піклуватися про тварин-«безхатченків»

В Ізмаїлі продовжується розпочата наприкінці 2020 року волонтерська ініциатива з встановлення «котокотеджів» на придомових територіях багатоквартирних будинків.

Так, в останню пʼятницю 2023 року «котомістечко» поповнилось трьома теплими котячими триповерховими котеджіками з «балконами», які зроблено майстрами спортивно-розважальниого комплексу «Dream Life» на прохання ізмаїльських зоозахисників про допомогу бездомним кішкам та собакам.

Спортивно-розважальний комплекс «Dream Life» першим в Ізмаїлі підключився до загальноєвропейської культури pets-friendly, тобто до принципу, за яким у закладі раді не лише людям, а й їхнім домашнім улюбленцям. Водночас керівництво комплексу вирішило зробити свій внесок у допомогу і безпритульним тваринам – та виготовити та розмістити по Ізмаїлу 10 теплих котячих будиночків, щоб узимку бездомним «хвостикам» було де зігрітися.

Як розповіла журналістам керуюча комплексом Юлія Моїсеєва, локацію для розміщення вказують зоозахисники.

Перші три будиночки були встановлені 29 грудня в межах вулиць Європейська та Клушина — в місцях, де зоозахисники опікуються кішками та собаками (в кожній локації — від 10 до 30 тварин).

«Котобудиночки» виготовлено з потовщеної OSB-панелі, утеплено екструдованим пінопластом та покрито металопрофілем. Зворотня стіна роздвижна (для прибирання) та зачиняється на шпінгалет.

– У будиночку можуть жити не лише кішки, а й невеликі собаки – на першому поверсі отвори будок збільшено — розповів журналістам майстер «Dream Life» Юрій Шишман.

– Для наших підопічних будиночок був просто необхідний, – зазначила ізмаїльська зоозахисниця Олеся. — Велике спасибі «Dream Life», що нас почули та швидко відреагували!

…Нагадаємо, що поява теплих котячих будиночків у ізмаїльських дворах стала результатом спільних зусиль зоозахисників, волонтерів та небайдужих ізмаїльчан.

Три роки тому, 2020-го, представники зоозахисних організацій Ізмаїла зустрілися з міським головою Андрієм Абрамченком, розповіли про ідею встановлення теплих будиночків для кішок. Ідею мер не лише схвалив, а й узяв на себе придбання всіх будматеріалів, виділивши кошти із сімейного бюджету, а за роботу на волонтерській основі взялися хлопці з будівельно-ремонтної компанії As-Stroy на чолі з Олександром Коваленком.

Як результат, хвостаті бездомні в кількох дворах міста вже наприкінці грудня отримали теплі триповерхові «особняки».

Головна умова при розташуванні «котокотеджиків» – це наявність опікуваних тварин, відповідального волонтера та збереження території, що облаштовується, та будиночка в належному вигляді.

…Наступні 7 «котеджів» чотирилапи «безхатченки» отримають вже наступного року.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий