Зерно розбрату та його нові шляхи

Зернові суперечки не завершені. Хоча є прояви намірів знайти спільне рішення проблеми, що заважає усім учасникам ситуації

Так, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна підготувала транзитні коридори для експорту українського зерна державам, які його потребують, повідомляє Інтерфакс, посилаючись на  PAP та TVP1.

«У Польщі підготували транзитні коридори, завдяки яким українське зерно може проходити через Польщу та експортуватися куди потрібно. Ми намагаємося допомогти Україні й тим державам, які потребують цієї допомоги», – сказав він.

За словами Дуди, Польща – самодостатня в цьому плані завдяки праці польських фермерів і полякам «не потрібно українське зерно».

Тому, наголосив польський президент, ембарго на українську агропродукцію «було правильним».

За його словами, українське зерно «не дійшло до тих країн, які його потребували», а потрапило на такі ринки, як польський.

Є поступки з боку інших країн, що поставили шлагбауми на шляху українського зерна.

І поки відбувається пошук рішень — на тлі ракетних атак російських агресоров на українські порти та беззупинному розстрілі рф-ієй українського зерна  — зерновий потік знаходить альтернативні шляхи.

Так, Українське Дунайське пароплавство повідомило про початок довгострокового співробітництва з великим зернотрейдером, завдяки якому баржеві каравани пароплавства, що прямують до Сербії з українською рудою, на зворотному шляху почнуть перевозити зернові, повідомила пресслужба компанії.

У компанії наголосили, що будують довгострокову бізнес-модель, тому думають про збереження вантажопотоку і після відновлення повноцінної роботи портів Великої Одеси.

Для цього знаходять стратегічних партнерів і відпрацьовують моделі роботи на Середньому Дунаї.

«Завдання — навіть на довгому плечі забезпечити високу рентабельність і швидкий обіг флоту», — зазначили в УДП і додали, що не хочуть повторити проєкт із перевезення ЗРС і зернових, що діяв раніше і завершився банкрутством.

Щоб уникнути помилок, в УДП зосередилися на контролі витрат палива, онлайн-моніторингу переміщення суден, модернізації системи забезпечення, почали працювати напряму з власниками вантажів.

В УДП сподіваються завдяки співпраці з IFC отримати для модернізованого самохідного флоту сучасні екологічні двигуни (сертифіковані Stage V) з меншими витратами пального, що зробить далекі рейси більш рентабельними.

Згідно з повідомленням, лінія наразі працює в пілотному режимі..

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий