Про початок реалізації проекту «CBC-SAFETY — попередження та боротьба з організованою злочинністю і поліцейське співробітництво через транскордонні центри на кордоні Румунія-Україна»

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області у якості Бенефіціара 1, у партнерстві з Муніципалітетом м. Тулча – Головний бенефіціар (Румунія), Поліцейським інспекторатом повіту Тулча — Бенефіціар 2 (Румунія) та Головним управлінням Національної поліції в Одеській області — Бенефіціар З (Україна) оголошує початок реалізації проекту «CBC-SAFETY — попередження та боротьба з організованою злочинністю і поліцейське співробітництво через транскордонні центри на кордоні Румунія-Україна», Код EMS ENI 1HARD/4.3/2, в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом через Європейський Інструмент Сусідства і спів-фінансується країнами, які беруть участь у Програмі.

Загальна вартість проекту складає 1 702 311,44 євро (приблизно 53 877 236 гривень), з яких внесок Європейського Союзу складає 76,30%, відповідно 1 298 925 євро (приблизно 41 110 273 гривень).

Головною метою проекту є попередження та боротьба з організованою злочинністю і поліцейське співробітництво через транскордонні центри на кордоні Румунія-Україна та підвищення рівня довіри громадян на 3% в Румунії та 8% в Україні та безпеки за рахунок підвищення ефективності співпраці між 3-ма структурами поліцейських служб з Румунії та України у запобіганні та боротьбі з транскордонною організованою злочинністю.

Конкретними цілями проекту є:

  1. Підвищення ефективності діяльності компетентних органів для боротьби з організованою злочинністю в прикордонній зоні Румунії — повіт Тулча та України — Одеська область шляхом модернізації поліцейської інфраструктури та оснащення 3х поліцейських структур та вдосконалення інфраструктури моніторингу дорожнього руху у двох місцевих органах державної влади під час реалізації проекту.
  2. 2. Посилення двосторонніх відносин між поліцейським співробітництвом у прикордонній області Румунія — повіт Тулча та Україна — Одеська область шляхом організації 4х обмінів досвідом та спільної участі у 18 сесіях з нарощування потенціалу щодо вдосконалення методів розслідування, перевірки інформації та співпраці для 360 поліцейських у галузі запобігання та боротьби з транскордонною організованою злочинністю.
  3. Підвищення довіри та безпеки населення у транскордонному районі Румунія — повіт Тулча та Україна — Одеська область шляхом організації Громадської кампанії з питань запобігання та боротьби з організованою злочинністю, прийняття Спільної стратегії співпраці та Спільного протоколу про співробітництво та втручання у боротьбі з організованою злочинністю між 5 поліцейськими структурами та 4 державними органами місцевої влади під час реалізації проекту.

 

Період реалізації проекту — 24 місяців (13.04.2021 — 12.04.2023).

 

Для додаткової інформації контактна особа: Сергій Лузанов, координатор проекту; тел: +380 67 983 3444, e-mail: izmailinvestments@gmail.com.

 

 

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий