Мінекономіки запускає серію тренінгів в рамках державної програми грантового навчання «Від заявки до гранту»

Міністерство економіки розпочало серію тренінгів «Основи грантового фінансування для переробних підприємств. Розробка, написання та захист бізнес-плану». У рамках навчальної програми представники переробних підприємств зможуть безоплатно отримати індивідуальні консультації щодо чинних можливостей грантового фінансування, розібратися з впровадженням організаційних процесів для створення проєктів, бізнес-планів та грантових заявок. Крім того, вони зможуть підготувати актуальну грантову заявку в режимі реального часу з професійним супроводом консультанта.

Кожен тренінг — це інтенсивний одноденний курс, спрямований на підвищення компетентності власників та керівників підприємств переробної промисловості у сфері залучення грантового фінансування.

Навчальна програма реалізується в онлайн-форматі та доступна до кінця листопада 2024 року.

Тренінги та воркшопи проходитимуть щотижня.

Розклад тренінгів (8 годин, з 9:00 до 18:00): 18.09.24, 20.09.24, 25.09.24, 26.09.24, 02.10.24, 04.10.24, 11.10.24, 18.10.24, 29.10.24.

До навчання можуть долучитися представники підприємств молочної, хлібопереробної, косметичної, парфумерної галузі, галузі літальних апаратів та БПЛА, підприємств легкої промисловості та інших. Зареєструватись можна за посиланням.

Уряд, зокрема, Міністерство економіки в межах політики «Зроблено в Україні» системно розробляє та впроваджує інструменти для підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу.
Державна програма грантового навчання започаткована в межах урядової політики “Зроблено в Україні” за участі Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, який підтримує ініціативи з просування реформ в Україні та трансформаційні проєкти. Мета проєкту – збільшити кількість успішних отримувачів державного гранту на створення або розвиток виробництв переробної сфери. Імплементатором програми виступає консалтинговий центр ADF Office, що спеціалізується на роботі з грантовим фінансуванням.

Довідково

Державний грант на створення або розвиток виробництв переробної промисловості започаткований урядом у 2022 році для підприємців, які прагнуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки. Держава надає до 8 млн грн безповоротної допомоги для реалізації виробничих проєктів. За умовами програми учасники зобов’язані протягом 3 років з дня отримання гранту сплатити податки, збори та ЄСВ у розмірі отриманих коштів та створити не менше 25 робочих місць. Подати заявку на отримання гранту можуть як досвідчені підприємці, так і особи без досвіду підприємництва. Подати заявку
можна через портал Дія.

Отримати фінансування можуть підприємці, які:
Не розміщені та не провадять діяльність на тимчасово окупованих територіях станом на момент подання заявки;
Не провадять господарську діяльність на території рф;
Не належать до підсанкційних осіб;
Не є банкрутами та не перебувають у стадії банкрутства;
Мають кінцевих бенефіціарів – громадян України.

Заявники мають забезпечити від 20% до 50% співфінансування у грошовій формі. Це може бути реалізовано власними коштами, кредитними ресурсами або компенсацією від органів місцевого самоврядування.

За додатковою інформацією пишіть на пошту: grantpererobka@gmail.com

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий