У Мінагрополітики обговорили надання аграріям з прифронтових територій рукавів для зберігання врожаю

Виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький та заступник Міністра Маркіян Дмитрасевич зустрілись з делегаціями Агентства США з міжнародного розвитку (USAID),а також Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Сторони обговорили питання підтримки забезпечення українських аграріїв зерновими рукавами та модульними зерносховищами.

У зустрічі взяли участь, зокрема, заступник керівника Програми USAID «Врожай» Марк Поммервіль, старший радник USAID з розвитку підприємництва місії USAID в Україні «Врожай» Браян Фейхі, спеціаліст з управління проектами USAID Анна Богданова та заступник голови офісу ФАО Луїс Амайя.

Як зазначив Тарас Висоцький, у прифронтових та прикордонних з росією областях аграрії потребують доступних та зручних сховищ для зберігання врожаю. Зокрема, в Херсонській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях. За його словами, з відповідними обласними військовими адміністраціями оцінено потребу у безкоштовних рукавах для тимчасового зберігання зернових у прифронтових територіях на 2024 рік.

«Зернові рукави та модульні зерносховища допоможуть аграріям зберегти від обстрілів російського агресора зібраний врожай, а також сприятимуть забезпеченню внутрішньої продовольчої безпеки цих регіонів і України в цілому», — зазначив Тарас Висоцький.

Зі свого боку представники міжнародних організацій запевнили в своїй подальшій підтримці українських аграріїв. Сторони домовилися спільно визначити критерії для надання допомоги аграріям у прифронтових територіях, а також разом координувати зусилля щодо підтримки фермерів.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий