Вітаємо з 80-річчям Кілійський суднобудівно-судноремонтний завод!

Кілійському суднобудівно-судноремонтному заводу – 80 років.

Єдиний в Україні працюючий суднобудівно-судноремонтний завод наразі є структурним підрозділом Приватного акціонерного товариства «Українське Дунайське пароплавство».

Підприємство було створене у далекому 1944 році на базі колишніх судноремонтних майстерень Кілійського порту для ремонту річкового флоту Дунайського пароплавства.

За ці роки на заводі побудовано понад 1000 суден та відремонтовано понад 1100!

Серед основних замовників продукції та послуг підприємства – порти Дунайського й Чорноморського басейнів, судноплавні компанії Бельгії, Греції, Нідерландів, Німеччини, Фінляндії, Франції!

Розвитку підприємства сприяє вдале географічне положення – розташування на Дунаї, який майже не замерзає (це уможливлює випуск продукції упродовж року), та за 47 км від Чорного моря.

Варто згадати, що завод сертифікований за системою якості ІСО 9001, а також на право виконання зварювальних робіт під наглядом Регістра судноплавства України, Германського Ллойду та Бюро Верітас.

І головне – колектив. Працьовитий, професійний, налагоджений на якісну роботу, відданий справі та заводу, він продовжує справу, зберігає традиції та невпинно розвивається.

«Розвиток логістики на Дунаї є надважливою складовою економіки нашої держави. І впевнений, що у заводу є всі перспективи для підвищення своїх потужностей. Щиро вдячний колективу заводу за плідну працю та бажаю не зупинятися на досягнутому, рухатися лише вперед і спільно наближати Перемогу України!», — написав в привітанні підприємству-ювіляру голова Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Родіон Абашев.

Сьогодні, в умовах воєнного стану, завод продовжує працювати – будувати та ремонтувати флот, виплачувати зарплату та поповнювати бюджет.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий