Про роботу та зарплати в Україні

З лютого по травень розмір середньої зарплати в країні залишався незмінним і складав 20 тис. гривень, повідомляє УНІАН з посиланням на портал Work.ua.

Експерти з’ясували, що у липні відбулося зростання середньої заробітної плати, а також кількості вакансій. Загалом у минулому місяці роботодавці розмістили більш ніж 111 тис. вакансій. Це майже на 1% більше, ніж було у червні.

На найвищі середні зарплати (не враховуючи керівних посад, сфери IT і фахівців до Сил оборони) могли розраховувати керамісти (48 750 грн), ендодонтисти (45 000 грн), медіапродюсери (42 500 грн) та рихтувальники (41 250 грн).

Окрім цих категорій, найбільші середні зарплати пропонувались таким категоріям як арматурники, зубні техніки та рієлтори (40 тис. грн), а також автоелектрики, автослюсарі, бетоняри, бізнес-аналітики, виконроби, висотники та дизайнери меблів (35 тис. грн).

За даними ресурсу, з лютого по травень розмір середньої зарплати в країні залишався незмінним і складав 20 тис. гривень. У червні ситуація дещо змінилася: аналітики зафіксували приріст 2,5%, до 20 500 грн. У липні показники також дещо збільшились – до 21 тис. грн.

Найбільше зростання спостерігалось в управлінні персоналом, сфері краси, фітнесу та спорту, топменеджменті, бухгалтерії і аудиті, а також ЗМІ, видавництві і поліграфії.

У липні повідомлялось, що у минулому році кількість сезонних робітників у сільському господарстві зменшилась на 20-30% у порівнянні з попередніми роками. Великий вплив на це спричинила мобілізація та еміграція населення.

А ще раніше, у березні, стало відомо, що кількість нових вакансій в країні перевищила довоєнні показники. Експерти вважають це свідченням того, що бізнесу вдалося значною мірою адаптуватися до умов війни.

До речі, про оплату праці на місцевому рівні: КП Ізмаїльської міської ради «Житсервіс»
запрошує на роботу вантажників (з/п 23 000 грн.), двірників (з/п 14 000 грн.), робітників на озеленення (з/п 16 000 грн.), пильщиків дерев та косарів трави (з/п 16 000 грн.), водіїв вантажівки (з/п 20 000 грн.), трактористів (з/п 18 000 грн.), майстрів дільниці (з/п 18 000 грн.), заступника начальника служби з благоустрою по догляду за зеленими насадженнями (з/п 19 000 грн.), бухгалтера з нарахування заробітної плати (з/п 13 000 грн.) та гарантує соцпакет, бронювання, стабільність та забезпечення спецодягом, миючими засобами.

Повну інформацію щодо працевлаштування та перекваліфікації надає Одеський обласний центр зайнятості.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий