Вебінар про створення організацій водокористувачів

Динаміка утворення організацій водокористувачів за останній рік збільшилася удвічі: з 20 до 43, об’єднавши понад 120 агровиробників. Українські аграрії, яким кліматичні зміни не залишають часу на роздуми, проявляють активну зацікавленість у повноцінній реалізації реформи гідротехнічної меліорації — та все частіше цікавляться як правильно створювати ОВК.
Про це повідомляє Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної (військової) адміністрації.

Щоб роз’яснити алгоритм утворення ОВК та особливості її діяльності, експерти Програма USAID з аграрного і сільського розвитку — АГРО провели навчальний вебінар. Участь у ньому взяло понад 70 аграріїв з усієї України, які зацікавлені у відновленні зрошення. Учасники отримали відповіді на всі ключові питання: як утворити ініціативну групу, визначити потенційних учасників ОВК, зібрати установчі збори, визначити територію обслуговування ОВК.

Дізналися представники аграрного бізнесу і про основні переваги, які вони отримують, об’єднавшись в організації водокористувачів. Серед таких експерти назвали: утримання наявного обладнання та збалансована кількість працівників, необхідних для експлуатації цього обладнання; затвердження тарифів на послуги учасниками ОВК; вільна та прозора оплата платежів на ремонт меліоративної мережі та електроенергію.

Детально було проговорено процес отримання ОВК у власність об’єктів меліоративної мережі, залучення інвестиції для збільшення площ під зрошенням, визначення тарифів на послуги тощо.

Подробиці на вебсайті Держрибагентства.

Подивитися вебінар.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий