Дроновий удар росії по Одещині налякав румунів

Під час дронового удару, який росія завдала в ніч проти 24 липня, по південних регіонах України, зокрема, по Одещині, у Румунії, яка межує з цим регіоном, об’являли повітряну тривогу — до кордону наближалися БПЛА. Про це повідомляє УНІАН.

За даними видання, оповіщення було зроблено у зв’язку з атакою рф по українських портах на річці Дунай. Також зазначається, що через звуки вибухів до служби «112» звернулося 10 людей.

«Близько 02:20 Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій поширила Ro-Alert північним районом повіту Тулча, інформуючи населення про можливе падіння деяких об’єктів з повітряного простору поблизу кордону з Україною. Повідомлення Ro-Alert видали після того, як під час спостереження за кордоном, близько 02:10, було помічено кілька дронів», — пише видання.

Йдеться про те, що БПЛА наближалися до північного району повіту Тулча. За даними румунських рятувальників, вибухи, через які надходили дзвінки місцевих жителів, сталися на території України.

Як повідомляв Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко, в наслідок нічної атаки відбулося влучання у житловий п’ятиповерховий будинок. На жаль, є постраждалі: госпіталізовано 3 особи.

Роботи з ліквідації наслідків нічної атаки, до яких залучено всі комунальні служби, почались від ранку.

Додамо, що військовослужбовці 18 загону Морської охорони ДПСУ знищили три російські ударні дрони, якими ворог атакував південь України.

«Державна прикордонна служба України ефективно захищає український кордон та є невід’ємною складовою Сил оборони України, — інформує помічник командира загону-начальник прес-служби капітан-лейтенант Олена Ярова. — Спільно з побратимами захищаємо небо України!»

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий