Актуально: на Одещині виробляють чорну ікру преміум-класу

На Одещині виробляють чорну ікру преміум-класу, повідомляє Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА: унікальне підприємство аквакультури на півдні України нарощує потужності виробництва та переробки.

Окрім вирощування осетрових, Одеський осетринницький комплекс виробляє чорну харчову ікру преміум-класу білуги, сибірського осетра, російського осетра, стерляді і золоту ікру стерляді-альбіноса.

Як повідомляє прес-служба Департаменту ОДА, ТОВ «Одеський осетринницький комплекс» — унікальне підприємство аквакультури на півдні України, що має статус племінного репродуктора за 5 напрямками.

Основним видом діяльності є відтворення генетично чистих ліній осетрових та інших аборигенних видів риб, що мешкають в дельті річки Дунай і Північно-Західного краю Чорного моря, в тому числі занесених до Червоної книги України.

Виробничі потужності підприємства розташовані на двох ділянках: на відстані 77 км від міста Одеси (ділянка №1) та на відстані 220 км від міста Одеси (ділянка №2).

На першій ділянці (секція рециркуляционної системи аквакультури — установка замкнутого водопостачання — УЗВ) вирощують осетрових повним циклом — від ікринки до ікринки — в умовах, що відповідають найвищим стандартам.

На другій, яка є повносистемною секцією рибництва (повносистемне технологічне рибне господарство — ПТРГ), вирощують рибу в умовах, максимально наближених до природних, при цьому використовують тільки чистопородні лінії видів дикого типу. Це дозволяє отримати здорового малька з сильною імунною системою і високим темпом зростання.

Риба має унікальний натуральний смак. На цій ділянці є секція інкубації, де отримують запліднену ікру і малька.

«Завод з переробки риби та лінія з виробництва осетрової ікри — наша гордість. Тут ми виробляємо чорну харчову ікру преміум-класу білуги, сибірського осетра, російського осетра, стерляді та золоту ікру стерляді-альбіноса», — зазначають на підприємстві.

Повномасштабна війна, розвʼязана росією проти України, принесла низку проблем – як універсальних, так і специфічних для вітчизняного бізнесу.

Найбільше компанія постраждала з погляду людських ресурсів, логістики та дистрибуції продукції. Проте, завдяки адаптації, включаючи перенаправлення експорту через Молдову, підприємству вдалося зберегти виробництво, підкреслює Департамент.

Сьогодні його продукція споживається як на внутрішньому ринку, так і експортується до Молдови, Тайваню, В’єтнаму, ОАЕ та США.

В умовах війни Одеський осетринницький комплекс відкрив у собі резерви сили та рішучості, про які навіть не підозрював (детальніше — у журналі Eurofish Magazine або у перекладі українською мовою за посиланням)

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий