Аграрії намолотили перші 100 тисяч т зерна нового врожаю

В Україні вже зібрано понад 100 тис. т зернових нового урожаю. Про це розповів виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

«За даними на попередній четвер було 50 тис. тонн. Уже сьогодні можна говорити про понад 100 тис. тонн. Основні культури, з яких розпочинається збиральна кампанія, це ячмінь — і озимий, і частково ярий, а також горох і пшениця», — сказав він.

За словами в.о. міністра, Мінагрополітики поточного року прогнозує врожай зернових і зернобобових культур на рівні 56 млн тонн.

«Це попередній прогноз. Звісно, чіткіша цифра буде пізніше. Але це непоганий показник з урахуванням того, що в країні, на жаль, третій рік повномасштабного вторгнення», — зазначив Тарас Висоцький.

Він також додав, що за зерновими культурами спостерігається скорочення виробничих площ, що пов’язано зі зміною сівозміни. Водночас під олійними культурами площі розширено.

«Якщо ми говоримо про ріпак, соняшник, сою, то в нинішньому році очікується виробництво понад 20 млн тонн, можливо навіть у межах 22 млн тонн», — розповів в.о. міністра.

Він додав, що олійні культури мають меншу врожайність із гектара, проте їх вартість вища, ніж у зернових. Це дасть змогу отримати українським аграріям показники врожаю не менші, ніж у попередні роки.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий