«Одеська кіностудія»: жодних загроз існуванню кіностудії не існує

Декілька днів в інформаційному просторі увага прикута до Одеської кіностудії.

LIGA.net з посиланням на пресслужбу Державної аудиторської служби та на результати аудиту фінансової діяльності компанії повідомили, що «Одеська кіностудія» через неефективні управлінські рішення керівництва та бездіяльність акціонерів стала збитковою і ризикує припинити своє існування.

Проте голова правління Одеської кіностудії Андрій Осіпов в ефірі Радіо Культура розповів , що підстав вважати, що Одеська кіностудія може припинити своє існування, нема. Попри заяву, оприлюднену пресслужбою Державної аудитної служби, у студії не арештовані активи, немає судових позовів і немає боргів.

Андрій Осіпов зазначив, що у кіностудії є документ від самої Держаудитслужби, в якому загалом немає тверджень, що студія збиткова та ризикує припинити існування. А поширений пресреліз є перекрученим та маніпулятивним, який «ввів у оману цілу країну».

«У цьому випадку потрібно було дати гучний заголовок, що знайшли порушень на 400 мільйонів, але якщо читати далі, то ніяких порушень на 400 мільйонів немає, просто все об’єднали й вийшла така цифра», — говорить Осіпов.

Він додає, що йому «дуже дивно», як може державний орган писати те, про що не зазначено у документах.

«Внаслідок аудиторської перевірки виявлено два питання, які були винесені на ревізію. Вони становлять близько 1 мільйона гривень. І після ревізії було вказано, що на момент завершення ревізії всі порушення були самостійно усунуті підприємством, інших порушень немає. От ми можемо говорити про 1 мільйон, який перевіряла ревізія. Все інше — це описова частина», — зазначає Осіпов.

Крім того, за словами голови студії, результати аудиту є таємницею і їх взагалі ніхто не мав поширювати.

Він також розповів, що з початку повномасштабного вторгнення кіностудія жодного дня не припиняла роботу, постійно триває знімальний процес і вже вдалося випустити три стрічки. Нині йдуть зйомки фільму про Олександра Довженка до його 130-річчя. А днями відбудеться конкурсний відбір на створення серіалу про події на Одеській кіностудії 100 років тому, що висвітлюватиме діяльність Юрія Яновського та Ісаака Бабеля.

«Тому ми — одні з лідерів кіновиробництва, у нас немає заборгованості в зарплатах, перед контрагентами, у нас працює музей, YouTube-канал — один із найбільших в Україні, який приносить досить значний дохід. Ефективна господарська діяльність і аудитори про це знають», — зазначив Осіпов, додавши, що говорити про збитки можна, коли у підприємства арештовані рахунки, наявні позови або кримінальні справи щодо підприємства чи його посадових осіб: «Тоді я б мав виправдовуватись, а так мені навіть спростувати немає чого. Це просто нісенітниця».

На Одеській кіностудії наголосили: «Одеська кіностудія працює стабільно і жодних загроз існуванню кіностудії не існує».

З початку повномасштабного вторгнення кіностудія завершила зйомки трьох картин. Наразі триває робота над повнометражним художнім фільмом «Режисер». YouTube канал кіностудії налічує понад 1,7 млн підписників і приносить їй значний дохід.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий