Корисно: проєкт GRAINS відбирає 40 малих та середніх підприємств соціальної економіки в агропродовольчому секторі для надання консультаційних послуг зі сталого розвитку

Українська благодійна організація Платформа соціальних змін є частиною європейського проєкту GRAINS, націленого на стимулювання сталого розвитку малих та середніх підприємств в агропродовольчій галузі України.

GRAINS оголошує новий конкурс для відбору 40 малих та середніх підприємств соціальної економіки в агропродовольчому секторі. Ініціатива спрямована на посилення екологічної стійкості шляхом надання цільових консультаційних послуг, які допоможуть МСП перейти до «зелених» бізнес-моделей.

Відібрані підприємства отримають комплекс спеціалізованих консультаційних послуг, спрямованих на посилення їхньої екологічної та соціальної відповідальності. Це включає індивідуальні консультації, візити на місця та експертне наставництво у кількох ключових сферах:
Картування можливостей фінансування: допомога у визначенні та поданні заявок на фінансування ініціатив зі сталого розвитку, включаючи державні гранти та інвестиційні фонди.

Підтримка в отриманні сертифікації: надання консультацій щодо процесу сертифікації за такими маркуваннями, як Fair Trade, Organic або B Corp, що допомагають МСП відповідати та підтримувати необхідні стандарти.

Підтримка у розвитку місцевих зелених ринків: стратегії та ідеї для виходу на місцеві зелені ринки.

Зменшення вуглецевого сліду: поради щодо зменшення споживання енергії, води та відходів, а також впровадження екологічних пакувальних рішень.

Конкурс націлений на посилення прихильності агропродовольчих МСП до екологічної та соціальної відповідальності.

Вимоги та процес подання заявки

Конкурс відкритий для малих та середніх підприємств соціальної економіки, що працюють в агропродовольчому секторі. Заявники повинні продемонструвати прихильність до переходу на «зелені» бізнес-моделі та покращення екологічних показників.

Заявки приймаються до 15 червня 2024 року.

Зареєтруватися на конкурс можна за посиланням.

З детальним оглядом пропозиції можна ознайомитись за посиланням.

Джерело

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий