На Дунаї планують побудувати селекційну станцію осетрових

Представники WWF-Україна (Всесвітній фонд дикої природи) наприкінці травня відвідали з робочим візитом Вилкове, аби разом з державними інспекторами Одеського рибоохоронного патруля, науковцями, представниками Дунайського біосферного заповідника обговорили деталі проєкту LIFE-Boat 4 Sturgeon, завдання якого — врятувати від вимирання чотири види осетрових, що залишилися в Дунаї (російський осетр, стерлядь, севрюга і білуга).

Метою проекту є будівництво плавучої селекційної станції на Дунаї у Відні. За період реалізації проекту (2022-2029) планується розвести близько 1,6 мільйона осетрових риб.

Осетри не розмножуються щороку, пізно досягають зрілості, особливо вразливі до зазначених загроз, тому відновлення їхньої популяції займе багато років.

Охороняти осетрові види риб в Україні варто через їхню екологічну та економічну цінність, а також через їх значення для біорізноманіття. Осетри відіграють важливу роль у водних екосистемах, а найбільшу загрозу для них становить браконьєрство, забруднення вод та руйнування природних місць проживання.

Головне завдання WWF-Україна в рамках проекту – інформувати людей про наявність проблеми та розповідати про важливість збереження популяції осетрових на території України.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий