Для українського зерна з’явиться додаткова якірна стоянка в порту Констанца

В румунському порту Констанца з’явиться додаткова якірна стоянка для українського зерна, повідомив генеральний директор в Українське Дунайське пароплавство (ПрАТ «УДП») Дмитро Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Про завершення тендеру на її організацію повідомили 17 травня румунські колеги під час тристоронньої зустрічі у форматі Quint.

Потужності терміналів Констанци не вистачало для перевалки зернового потоку з України. В порту перебувало до 600 барж з зерном, які по 30-40 днів очікували на вивантаження, повідомляє гендиректор судноплавної компанії, яка запропонувала своє рішення проблеми.

Наразі більшість українського аграрного експорту повернулась до портів Великої Одеси, проте навіть за таким умов стоянка не простоюватиме. УДП заміщує українську агропродукцію зерном з Середнього Дунаю.

«В планах — щомісячно доставляти у Констанцу до 200-250 тисяч тонн. Ми пропонуємо комплексну послугу – річковий фрахт плюс перевалку борт-борт у Констанці. Якщо ж на Дунай знову повернеться основний експортний потік з України, якірна стоянка стане рятівним колом, який значно збільшить пропускну здатність нашої логістичної моделі», — впевнений Дмитро Москаленко.

Дунайський напрям не втрачає актуальності: Дунай є резервною логістикою, яку треба посилювати і розвивати.

Ірина Королькова

Автор записи: odessabiz

Добавить комментарий